Home projecten San Nicolas - Medellín

san nicolas-medellinSan Nicolas - MEDELLIN
Basisschool in een gloed nieuwe wijk in Bello die voornamelijk bevolkt wordt door binnenlandse vluchtelingen.

De school “San Nicolas” is gelegen in de wijk Bello, van de stad Medellin in Colombia. Een stad met 4 miljoen inwoners waarvan ongeveer 15% onder de armoedegrens leeft.

Escuela-San-Nicolas-6-lrIn 2009 trof Stichting-Hogar er een armoedig schooltje aan met ongeveer 150 leerlingen. Een bouwval van golfplaten en verrot hout. Regen was de grootste vijand. In de wijk wonen meer dan 2000 kinderen die scholing nodig hebben.

De kinderen vervelen zich, hangen op straat, halen kattenkwaad uit, stelen of snuiven lijm!

In samenwerking met stichting kidsincolombia.com is er een heuse school verrezen die dagelijks kinderen in ochtend- en middagploegen opvangt, les en eten geeft.

Het schoolgebouw moet groter worden

Er zijn bouwplannen om de begane grond en eerste verdieping uit te breiden. Er komt straks een extra verdieping en een centrale keuken voor de bereiding van de verplichte middagmaaltijd.
Een kantoor voor de administratie is er ook nog niet. Op elke verdieping komen sanitaire voorzieningen.

Daarnaast wordt er gestreefd naar een aparte computerruimte voor ondersteuning van lesprogramma’s en het contact met de buitenwereld.

Deze ruimte moet worden voorzien van extra beveiliging tegen inbraak en diefstal. Het is ook van belang dat de school wordt voorzien van boeken, schriften, pennen, potloden, etc.

Van alle kanten is er een grote nood en voor Stichting-Hogar een reden om hulp te bieden. In samenwerking met het Petrus Canisius College gaan we geld inzamelen om de school helemaal af te bouwen. Helpt u mee?

Like onze Facebookpagina:   https://www.facebook.com/SanNicolasMedellin

Bekijk de video: