Home Van het internet

Dit is een verzamelpagina van artikelen op het internet. Kom je op het wereld wijde web interessante informatie tegen met betrekking tot Colombia die een aanvulling kan zijn voor onze site, kun je dit mailen naar: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

nov12

Voetbal en Ijdelheid

Maribel Rodriquez is gepassioneerd van voetbal. Ze is 27 jaar en kapitein van de Diva (vrouwen)voetbalploeg en speelt het grootste deel van haar leven voetbal.
Dit  hoeft geen belemmering te zijn, integendeel, Maribel is nooit met voetbal gestopt om "wat mensen denken" en wil vrouwenvoetbal graag promoten.

juni13

Che Sudaka Rotterdam Unlimited

WAT // muziek: che sudaka DATUM // 16 juni 2013 WAAR // Rotterdam MEER INFO // http://www.rotterdamunlimited.com/

Che Sudaka Rotterdam Unlimited

Che Sudaka is niet te stoppen. De cijfers spreken voor zich: vijf officiële studio-albums, meer dan duizend concerten in 25 landen op vier continenten. Iedereen die Che Sudaka live ziet, merkt snel genoeg dat ze meer dan alleen een band zijn. Het is een houding, een filosofie, een manier van leven.

juni11

in Colombia: Cola uit een flesje van ijs

Cola smaakt het lekker als het ijskoud is. Coca-Cola in Colombia heeft daar een perfecte oplossing voor gevonden. Ze maken de flesjes van ijs. Ideaal voor op het strand, want het flesje smelt vanzelf en laat dus geen afval achter. En de cola is gegarandeerd heerlijk koud.

juni10

Meubelen door Colombiaanse vakmensen

Ben je op zoek naar nieuwe meubelen? Kijk dan eens bij Hedi Meubelen. In 1982 is deze winkel begonnen als winkel in grenen meubelen en begin jaren negentig werd de overstap gemaakt naar koloniale meubelen met eigen import vanuit Colombia.

apr15

Maguaré

WAT // Cumbia DATUM // 8 juni 2013 WAAR // Paradiso WEBSITE // http://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Maguare-cumbia-Belgie-Colombia-DJ-Socrates-Locatie-Peoples-Place.htm

Maguaré

Maguaré bestaat uit de Colombiaanse zangeres Paola Marquez, een vijfkoppige brasssectie opgeleid in de jazz aan het Gentse conservatorium, basgitaar en orgel / accordeon, en 3 traditionele percussionisten uit Colombia en Chili die de typische Cumbia-groove perfect beheersen.

apr10

We moeten de boeren in Peru en Colombia een stem geven

Europarlementariër Bart Staes over het Europese landbouwbeleid, de voedselschandalen en gmo-labelling.
Belinda Torres

Recente voedselschandalen zoals het paardenvlees in lasagna's of de bio-eieren die toch niet zo bio bleken te zijn, tonen de tekortkomingen in de Europese wetgeving aan, specifiek wat het labelen van vleesproductie betreft. De schandalen brengen ook een fundamenteler probleem rond vleesproductie aan de oppervlakte. Hoe langer de keten tussen producent en consument, hoe meer landsgrenzen worden overschreden en hoe meer tussenpersonen, hoe groter de kans ook op fraude.

apr10

Kees Elenbaas: massale opkomst vredesdemonstraties Colombia

In Colombia zijn gisteren in allerlei steden Marsen voor de Vrede gehouden. President Santos riep op tot massale deelname om de vredesonderhandelingen in Havanna tussen de regering en de guerrilla's van de FARC te ondersteunen. Correspondent Kees Elenbaas was bij de grootste demonstratie in de hoofdstad Bogota.

Beluister de link hieronder.

apr05

Colombia - Timelapse

Colombia - 2012
On my second holiday to this stunning country I decided to do the fatal thing and take my camera along with me. I thought about shooting a timelapse shot or two… I ended up filming on average 2 shots per day over the course of 4 weeks and it really became a working holiday!

mrt20

Woensdag op SBS 6: Barry en Frank in Colombia

538 dj’s Barry Paf en Frank Dane zijn speciaal voor de 538 voor War Child actieweek naar Colombia gegaan om te kijken wat War Child daar te werk gaat.

Beelden van deze indrukwekkende en soms emotionele reis zijn woensdag vanaf 23:30 op SBS 6 te zien.

mrt20

Ex-kindsoldate Gabriela (25) is in Nederland om haar verhaal te vertellen

Mishandeling en misbruik dreven Gabriela uit Colombia en haar tante, op 11-jarige leeftijd, in de armen van een illegale gewapende groepering. In de hoop op een beter leven. Gabriela is momenteel in Nederland om haar indrukwekkende levensverhaal te vertellen. Hiermee vraagt ze aandacht vragen voor kinderen die in eenzelfde soort situatie zitten als zij voorheen: “Kinderen horen niet in oorlog.”