Home Nieuwsbrief
aug19

Hogar-Reünie 2017

WAT // Elkaar te ontmoeten onder het genot van een heerlijk buffet en een drankje. DATUM // zaterdag 23 september 2017 van 16:30 tot 20:30 WAAR // “Luctor et emergo” strandopgang camperduin Heereweg, Camperduin, Noord-Holland

Wegens veel gezelligheid en ontmoetingsvreugde is er ook dit jaar weer een HOGAR-Reünie!

Samen bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje in het strandpaviljoen bij Camperduin (vlak bij Groet/Schoorl - Noord-Holland).


Kosten € 25 per persoon, vooraf te voldoen op: NL14INGB 0009 5617 37 o.v.v. Hogar-Reünie 2017.

sep08

Hogardag - Reüniedag Nieuwe stijl

WAT // Elkaar te ontmoeten onder het genot van een heerlijk buffet en een drankje. DATUM // zaterdag 17 september 2016 van 16:00 tot 21:00 WAAR // “Luctor et emergo” strandopgang camperduin Heereweg, Camperduin, Noord-Holland WEBSITE // https://www.facebook.com/events/286936508337453/

We hebben besloten de jaarlijkse Hogardag niet meer in de speeltuin De Goudvis te organiseren. Onze kinderen zijn al groot geworden en jullie hebben aangegeven liever op een andere locatie te komen. En wat is leuker dan elkaar te ontmoeten onder het genot van een heerlijk buffet en een drankje?

Vanaf 16:00 uur (of eerder) kunnen we gezellig samenzijn. Vanaf 17.30 uur kunnen wij genieten van een heerlijk buffet.
Kosten: € 22,50

Aanmelden voor 1 september. Overmaken op rekening Stichting-Hogar: NL53INGB0000157855 o.v.v. HOGAR-Reünie

Op het strand bij het strandpaviljoen:
“Luctor et emergo”
strandopgang camperduin
Heereweg, Camperduin, Noord-Holland

nov13

Archeologen graven in Colombia pre-Columbiaanse nederzetting op

Archeologen graven in Colombia pre-Columbiaanse nederzetting op

In Centraal Colombia hebben archeologen een nederzetting uit de pre-Columbiaanse tijd opgegraven. Het energiebedrijf EPM deed bodemonderzoek om een nieuw energienetwerk in de gemeente Soacha (ten zuid-westen van Bogotá) aan te leggen, toen men op deze nederzetting stuitte. De vondst beslaat ongeveer 4,9 hectare en is volgens EPM de grootste ooit in Colombia gevonden. De EPM draagt bij aan de financiering van deze grootse opgraving.

nov13

Bijna helft van FARC-strijders als minderjarige gerecruteerd

Bijna helft van FARC-strijders als minderjarige gerecruteerd

Volgens het Verdrag van Genève is het een oorlogsmisdaad om minderjarigen te recruteren voor oorlogshandelingen. Toch heeft een onderzoek van de Universidad Sergio Arboleda in Bogotá met betrekking tot de FARC aangetoond dat bijna de helft van de huidige FARC-strijders als minderjarige gerecruteerd is. Voor dit onderzoek zijn officiële documenten en FARC documenten bestudeerd en deserteurs geïnterviewd.

nov13

Medellin honderd dagen zonder een moord

Medellin  honderd dagen zonder een moord

Een groot succes is dat het aantal moorden in de stad het laagste percentage  sinds 1991heeft.  Het is een "gedenkwaardige en historische prestatie in onze stad", riep burgemeester Anibal Gaviria van Medellin. "Het is een doorbraak in de veiligheid tot nu toe tijdens deze regering", voegde hij eraan toe.
De burgermeester verklaarde dat het aantal dagen zonder moorden is toegenomen in de afgelopen drie jaar. De burgemeester zei ook dat er minder misdrijven zoals diefstal en afpersing zijn.

nov13

Een metro in Bogotá

In medellin gaan ze een tramverbinding aanleggen

Colombiaanse regering heeft toegezegd om Bogotá te helpen fondsen te vinden voor de aanleg van de metro.
Bogotá praat al meer dan 60 jaar over de aanleg van een metro in de stad. Sinds 1980 is er al meer dan 36 miljoen dollar aan vijf studies over de aanleg van een metro uitgegeven. Maar zoals het er nu naar uit ziet, gaat hij er eindelijk echt komen. Onlangs heeft de minister van Financiën Mauricio Cardenas toegezegd te helpen bij de zoektocht naar het benodigde kapitaal van 7,2 miljard dollar voor dit megaproject.

nov13

Colombia beste Latijns-Amerikaanse land om zaken mee te doen

Colombia beste Latijns-Amerikaanse land om zaken mee te doen

Volgens het jaarlijkse rapport van de Wereldbank is Colombia het beste land in Latijns-Amerika om zaken mee te doen. De Wereldbank is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking en technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede.

nov13

Overheid van Colombia wil meer land voor grote ondernemingen

Overheid van Colombia wil meer land voor grote ondernemingen

Oxfam en CODHES en Colombiaanse verenigingen zoals Summit en Waardigheid landbouwgrond, zijn boos omdat dat  in steeds meer gevallen land wordt toegewezen aan bedrijven ten koste van de boeren. De Colombiaanse en internationale organisaties  zeggen dat de overheid een wetsvoorstel hebben gepromoot met de conclusie dat al het land van de boeren naar de grote bedrijven zal gaan. Het wetsvoorstel  zegt dat het land eigendom is van de staat.

sep19

Hogardag - Reüniedag

WAT // Vanaf 13.30 uur in attractiepark de Goudvis! DATUM // Zaterdag 20 september 2014 WAAR // Zeeweg 91, 1753 BB, St. Maartenszee - Tel 0224 - 56 16 71 WEBSITE // http://www.degoudvis.eu/

Hogardag - Reüniedag

Komt allen naar de jaarlijkse Reüniedag!

Kom ook chillen op de Hogardag!

Jaarlijkse bijeenkomst van adoptieouders en vrienden van Projecthulp Stichting Hogar.

21 °C/14 °C Parcialmente nublado

sep19

Ferry gaat Colombia en Panama verbinden

Ferry gaat Colombia en Panama verbinden

Vanaf 24 oktober dit jaar gaat er een ferry varen tussen Cartagena in Colombia en Colón in Panama. Men wil hiermee de Amerika’s met elkaar verbinden en de handel tussen tussen de beide continenten vergroten. Nu is dat alleen nog mogelijk via vrachtschepen.

De ferry ‘Adriático’ is gebouwd in 1986. Deze kan 1500 personen, 500 auto’s en 100 containers van 12 meter lengte vervoeren. Bovendien komen er speciale ruimtes voor huisdieren.

Abonnement betalen

Met onderstaande button kunt u veilig en eenvoudig met IDEAL uw abonnementsgeld voldoen à € 15,- per jaar. Via TargetPay kunt u uw bedrag eventueel wijzigen en wordt u doorverwezen naar uw eigen bank naar keuze om veilig uw betaling af te ronden.

iDEAL-klein

HogarNieuwsBrief

Aanmelden

Hier kun je je inschrijven op de maandelijkse HogarNieuwsBrief.

Doneer aan Stichting Hogar

Steun Stichting Hogar PROJECTHULP in Colombia met een donatie via Paypal
Amount: 

webbanner tassenactie