Home Nieuwsbrief Ferry gaat Colombia en Panama verbinden
sep19

Ferry gaat Colombia en Panama verbinden

Ferry gaat Colombia en Panama verbinden

Vanaf 24 oktober dit jaar gaat er een ferry varen tussen Cartagena in Colombia en Colón in Panama. Men wil hiermee de Amerika’s met elkaar verbinden en de handel tussen tussen de beide continenten vergroten. Nu is dat alleen nog mogelijk via vrachtschepen.

De ferry ‘Adriático’ is gebouwd in 1986. Deze kan 1500 personen, 500 auto’s en 100 containers van 12 meter lengte vervoeren. Bovendien komen er speciale ruimtes voor huisdieren.

De kosten voor de overvaart, die ongeveer 18 uur duurt, zal 99 dollar voor een enkele reis gaan bedragen. Er zijn daarnaast hutten voor één, twee, drie of vier personen, waarvan de prijzen bij 140 dollar beginnen.

Met deze ferry kunnen toeristen vanuit Centraal-Amerika naar Colombia reizen en vice versa, niet alleen voor bezoeken, maar ook om grote inkopen te doen. Deze kunnen dan in de containers van de ferry vervoerd worden.

Tussen 1994 en 1997 voer er ook al een ferry tussen Cartagena en Colón om de handel te bevorderen, maar door verschillende oorzaken had dit destijds niet het gewenste resultaat. Men verwacht nu dat er jaarlijks 100.000 toeristen van deze ferry gebruik gaan maken.

  • bron: http://www.thevisitorpanama.com/2014/08/ferry-will-join-panama-with-colombia/ http://en.wikipedia.org/wiki/MS_SNAV_Adriatico
  • Categories: Nieuwsbrief

link dit artikel aan je //

Abonnement betalen

Met onderstaande button kunt u veilig en eenvoudig met IDEAL uw abonnementsgeld voldoen à € 15,- per jaar. Via TargetPay kunt u uw bedrag eventueel wijzigen en wordt u doorverwezen naar uw eigen bank naar keuze om veilig uw betaling af te ronden.

iDEAL-klein

Doneer aan Stichting Hogar

Steun Stichting Hogar PROJECTHULP in Colombia met een donatie via Paypal
Amount: 

webbanner tassenactie