Home Nieuwsbrief Colombia beste Latijns-Amerikaanse land om zaken mee te doen
nov13

Colombia beste Latijns-Amerikaanse land om zaken mee te doen

Colombia beste Latijns-Amerikaanse land om zaken mee te doen

Volgens het jaarlijkse rapport van de Wereldbank is Colombia het beste land in Latijns-Amerika om zaken mee te doen. De Wereldbank is 's werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking en technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede.

Op de lijst met 198 economieën bekleedt Colombia plaats 34, 9 plaatsen hoger dan in 2013. Hiermee is Colombia de landen Chili en Peru voorbij, die vorig jaar nog hoger op de ranglijst stonden dan Colombia.
De Wereldbank prijst Colombia voor zijn verbeteringen in de wetgeving, waarmee belastingen gereguleerd worden en kredieten en eigendommen geregistreerd worden. Volgens Minister van Financiën Mauricio Cardenas is met name een wet uit 2013, waardoor bedrijven ook andere eigendommen dan onroerende goederen als onderpand voor leningen mogen gebruiken, een van de redenen waarom Colombia gestegen is op de ranglijst. “Bedrijven kunnen nu het machinepark, apparatuur en instrumenten, het inventaris en arbeidskapitaal gebruiken als garantie bij het verstrekken van kredieten en zijn zo niet meer afhankelijk van de onroerende goederen in eigendom.”

link dit artikel aan je //

Abonnement betalen

Met onderstaande button kunt u veilig en eenvoudig met IDEAL uw abonnementsgeld voldoen à € 15,- per jaar. Via TargetPay kunt u uw bedrag eventueel wijzigen en wordt u doorverwezen naar uw eigen bank naar keuze om veilig uw betaling af te ronden.

iDEAL-klein

Doneer aan Stichting Hogar

Steun Stichting Hogar PROJECTHULP in Colombia met een donatie via Paypal
Amount: 

webbanner tassenactie