Home Artikelen Juan vertelt over turnen op hoog niveau
nov13

Juan vertelt over turnen op hoog niveau

ik ben Juan en ik ben 11 jaar en ik wil jullie graag iets vertellen over mijn sport.
Ik doe sinds dat ik ongeveer 3 jaar was aan turnen. Eerst was ik bij een andere vereniging bij ons in het dorp maar daar waren alleen maar meisjes.
 Na 4 jaar ging ik naar JTV in Leek omdat dat een jongensvereniging is.
Nu train ik dus alleen met jongens en dat is veel leuker.

Ik train 10 tot 12 uur in de week.  Mijn trainer (Boele) is wel streng.
Ik train heel hard omdat ik heel goed wil worden. Soms traint Epke mee met ons, dat is heel leuk maar Jeffrey Wammes vind ik de beste
. Bij de turngala waar ik ook aan mee deed mocht ik met hem op de foto en vragen stellen.
 Ook doe ik wedstrijden ik mag naar de landelijke wedstrijden en heb al veel prijzen gewonnen. Vorig jaar was ik 10e van Nederland. Alleen jammer dat het zover rijden is want de achtste finale is in Tilburg.

Wat doe ik allemaal:
Ik doe alle onderdelen zoals ringen, rek, voltige,  brug, sprong  en vloer, in vloer ben ik de beste daar haal ik vaak de maximale punten. voltige vind ik niet leuk, maar dat gaat steeds beter.
Turnen is een leuke sport en ik hoop dat ik nog heel lang kan turnen. Turnen is niet alleen voor meisjes ook jongens zoals Epke en Jeffrey doen aan turnen. Voor turnen moet je wel lenig en sterk zijn. Dus turnen is hartstikke stoer!

Groetjes van Juan

link dit artikel aan je //